Глушківська ЗОШ І-ІІІ ст. Куп’янський р-н



0


Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Категорії розділу

Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 4 » Зустріч із земляками воїнами-інтернаціоналістами
22:30
Зустріч із земляками воїнами-інтернаціоналістами

Далекий грудень 1979 року… Далека та чужа країна Афганістан… Скільки смертей, скільки горя за 10 років. Буремні події афганської війни не оминули й наше село. 8 воїнів-інтернаціоналістів проживають сьогодні на території Глушківської сільської ради – це Супрун Микола Вікторович, Гладкий Олександр Миколайович, Гірник Юрій Андрійович, Болюх Володимир Вікторович, Карпеченко Олександр Миколайович та брати Бакаєви Володимир Миколайович, Олександр Миколайович, Микола Миколайлвич.

Наші земляки-інтернаціоналісти  стояли на захисті державного кордону, дивилися в обличчя смерті під час бойових операцій і навіть горіли в танку. Всі вони повернулися з Афганістану живими. Та стали працювати в рідному колгоспі.

Молоді люди, йдучи на строкову службу в лави радянської армії, виявили бажання служити в Афганістані. Вони йшли туди не за орденами і медалями – вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок.

Учні нашої школи ніколи не забувають про земляків-інтернаціоналістів. І тому напередодні 25-річниці виводу радянських військ із Афганістану у Глушківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зустріч, на яку були запрошені воїни-інтернаціоналісти. На жаль, за сімейними обставинами та у зв’язку із погіршенням здоров’я на заплановану зустріч не змогли прийти всі запрошені. Але все ж таки зустріч відбулася. У теплій невимушеній обстановці учні 9 – 11 класів мали можливість висловити свою прихильність та повагу до земляків-інтернаціоналістів. У свою чергу присутній на зустрічі Супрун Микола Вікторович розповів дітям про свої афганські будні. Під час діалогу  з Миколою Вікторовичем діти дізналися, що протягом 2 років служби в Афганістані Супрун М.В. жив зі своїми товаришами по службі у спеціально обладнаних землянках, брав участь у бойових операціях, мав поранення.

У шкільному музеї трудової та бойової слави є стенд, присвячений воїнам-афганцям. Шкільний екскурсовод, учениця 11 класу Овчиннікова Катерина, провела нашого шановного гостя Миколу Вікторовича та учнів 9 – 11 класів до нього та ознайомила з фрагментом екскурсії. Той факт, що в стінах школи пам’ятають і шанують своїх земляків приємно вразив Супруна М.В., за що він був дуже вдячний колективу школи.

На жаль, воїни-інтернаціоналісти брати Бакаєви не змогли прийти на зустріч, але в 11 класі навчається син наймолодшого брата Миколи Миколайовича Бакаєв Дмитро. На зустріч він приніс фотоальбом свого дядька Володимира Миколайовича, який діти переглядали із непідробною зацікавленістю, та супроводжував перегляд деякими історіями, про які розповідали йому батько та дядьки.

На згадку про зустріч учні подарували Супруну Миколі Вікторовичу загальне фото учасників зустрічі, що глибоко вразило нашого гостя.

Такі зустрічі сприяють зміцненню зв’язку школи та громади, підвищують почуття патріотизму у підростаючого покоління. Тому колектив школи має надію, що на наступну зустріч до нас завітають всі земляки-афганці.

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 492 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]