Глушківська ЗОШ І-ІІІ ст. Куп’янський р-н



0


Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Категорії розділу

Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 6 » Тиждень української мови та літератури
10:13
Тиждень української мови та літератури

Мово моя українська, мово моя материнська

             Любов до Батьківщини неможлива без любові до рідного слова. Тільки той може осягти своїм розумом і серцем красу, велич і могутність Батьківщини, хто збагнув відтінки й пахощі рідного слова, хто дорожить ним, як честю рідної матері, як колискою, як добрим ім’ям своєї родини.

В.О. Сухомлинський

Рідне слово… Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню! Скільки в тобі материнської лагідності і доброти, мудрості земної, закладеної ще славними предками! Що може бути дорожчим для людини, як рідне слово? Школа повинна викликати в дітей стійкий інтерес до художнього слова, систематично прилучати їх до великих цінностей духовної культури. Виховання учнів засобами художньої літератури здійснюється не тільки на уроках, а й у процесі найрізноманітніших позакласних заходів. 

  З 18 по 22 березня в школі проходив Тиждень української мови та літератури, який розпочався з урочистої  лінійки,  на якій учні ознайомилися  з програмою тижня. У програмі тижня були різні конкурси: на кращу казку,  кросворд про мову, на кращий малюнок «Країна Мовознавія», на кращого читця українського вірша, прози, а також  конкурс-інсценізація за творами українських авторів. 

Заходи, проведені впродовж Тижня, були різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції.

Для учнів 5-6 класів була проведена  гра знавців української мови «Юні мовознавці». Кожна команда отримала маршрутний лист, на якому було вказано назву та розташування станцій, які потрібно пройти та набрати максимальну кількість балів.

Дуже цікавою була філологічна гра  «Рідне слово»  між командами «Юні філологи» 9 класу та «Один в полі не воїн» 8 класу.  Представники кожної команди серйозно готувалися до гри й показали відмінні результати. Цікавою подією тижня став конкурс на кращого читця українського вірша та прози, у якому  брали участь учні 5-8 класів. Діти з великою майстерністю декламували поезії відомих українських поетів, а саме: Т. Шевченка, Лесі Українки, Л. Костенко, В. Симоненка, П. Тичини, В. Сосюри та ін.       

У кожному класі була проведена літературна вікторина «Великий Кобзар», а також на першому поверсі оформлено куточок, присвячений творчості Т. Шевченка,  де бажаючі мали змогу ознайомитись із творчістю художника й поета.

У кінці тижня були підбиті підсумки, переможці нагороджені грамотами.

Сподіваюся, що під час проведення Тижня  української мови та літератури діти ще глибше відчули, який то найцінніший скарб – наша рідна мова, що її по­трібно не лише любити, а й берегти, як зіницю ока.

О.М.Гандзюк

Вчитель укр.мови

та літератури

 

Переглядів: 952 | Додав: Lubowas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]